Barion Pixel

esemenyutan.hu

A  férfi óvszer a szájon át szedhető tabletták után a második legkedveltebb fogamzásgátlási módszer. A védekezés biztonsága a helyes használat mellett még számos tényezőtől függ, hiszen ez a védelem sem mindig száz százalékos. 

Az óvszereknek mára számos variációját fejlesztették ki, a felhasználók igényének megfelelően.  nagy, kicsi, hajszálvékony, valamivel vastagabb, nedves, száraz, spermicides vagy nem spermicides, ízesített színes és illatos változatban is kaphatók.

Az óvszer megakadályozhatja a nem kívánt terhességet és gondos használat mellett a mai napig ez az egyetlen védekezés, amely a legnagyobb biztonságot nyújta az STD-k ellen. 

Az óvszer helyes használata meglehetősen biztonságos védekezési forma. A Pearl-indexe 2 és 12 között van, vagyis 100 olyan nő közül, aki ezt a fogamzásgátló eszközt alkalmazza, 2-12 esik teherbe. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy az óvszer elszakadt együttlét közben, szükség lehet a védelem kiterjesztésére: a sürgősségi fogamzásgátlókra: az esemény utáni tablettára. 

Morning after pill 

A levonorgestrel egy szterán vázas hormon, amely sürgősségi fogamzásgátlásra használható. A sürgősségi fogamzásgátlást nem szabad rutinszerű fogamzásgátlási módszerként alkalmazni, mivel a hagyományos tablettáknál jóval nagyobb

Tovább olvasom »