Barion Pixel

esemenyutan.hu

Esemény utáni tabletta felírásához nem szükséges a nőgyógyászati vizsgálat. A legfontosabb tudnivaló sürgősségi fogamzásgátló esetén a menses kezdőnapja és a együttlét pontos időpontja. Az utolsó menses kezdőnapja nem lehet egy hónapon túl, hiszen már jelenlévő terhesség esetén az esemény utáni tabletta nem alkalmazható. 

Az esemény utáni tabletták esetén a legkésőbb bevehető időpontot komolyan kell venni.72 óra eltelte után 120 órás tabletta felírása lehetséges, és inkább arra törekszünk hogy a legmegfelelőbb és legbiztonságosabb módszert alkalmazzuk. 

Az esemény utáni, vagy másnéven sürgősségi fogamzásgátló tabletták nem abortusztabletták, az méhnyálkahártya receptivitás csökkentésével akadályozzák meg a beágyazódást. 

Tekintettel arra, hogy a sürgősségi fogamzásgátló tabletták magas hormontartalmúak, így a következő menses után ajánlott a nőgyógyászai vizsgálat, kontroll. 

Morning after pill 

A levonorgestrel egy szterán vázas hormon, amely sürgősségi fogamzásgátlásra használható. A sürgősségi fogamzásgátlást nem szabad rutinszerű fogamzásgátlási módszerként alkalmazni, mivel a hagyományos tablettáknál jóval nagyobb

Tovább olvasom »