Barion Pixel

esemenyutan.hu

A telefonos konzultáció során visszatérő és gyakran elhangzó kérdések között szerepel az esemény utáni fogamzásgátló tabletta hatása a menstruációs ciklusra. 

Mint minden gyógyszernek, így az sűrgősségi fogamzásgátló tablettának is lehetnek mellékhatásai. Azt előre megmondani, hogy ezen enyhe, átmeneti jellegű és ritka mellékhatások kit érintenek majd és kit nem, szinte lehetetlen. 

Az biztosan állítható, hogy a következő menstruáció időpontját a sűrgősségi fogamzásgátló nem befolyásolja. Mensesre rendszeres ciklusok esetén a megszokott időben számíthatunk. Előfordulhat ritkán, hogy a következő menstruációig egy-egy nap barnás pecsételő folyás, kevés friss piros vérzés jelentkezhet. Ezek teljesen normális, enyhe és átmeneti reakciók, aggodalomra ilyen esetben semmi okunk nincs!

A menstruációs ciklust a sűrgősségi fogamzásgátló tabletta megborítani nem fogja!

Morning after pill 

A levonorgestrel egy szterán vázas hormon, amely sürgősségi fogamzásgátlásra használható. A sürgősségi fogamzásgátlást nem szabad rutinszerű fogamzásgátlási módszerként alkalmazni, mivel a hagyományos tablettáknál jóval nagyobb

Tovább olvasom »